Tradeport Noord op plaats 4 Paris Proof bedrijventerreinen

Dit blijkt uit onderzoek van economisch geograaf Gerlof Rienstra in samenwerking met de Stichting Kennisalliantie Nederlandse Bedrijventerreinen.
Rienstra analyseerde de gebruiksgegevens van 3.217 bedrijventerreinen. Op basis daarvan stelde hij de ‘Paris Proof Ranking’ vast. In 2021 voldeden 522 bedrijven aan de Paris Proof norm.

Uit zijn onderzoek blijkt ook dat, net als voorgaande jaren, logistieke distributieterreinen goed scoren in deze lijst. Deze gebouwen nemen relatief veel vierkante meters in bezit en hebben een laag energieverbruik. Ook is er op dergelijke terreinen vaak sprake van veel zelfopgewekte energie middels zonnepanelen op het dak.

Trade Port Noord is één van bedrijventerreinen in Greenport Venlo. Zo zijn op Trade Port Noord alle bedrijven gasloos gebouwd énvrijwel alle daken voorzien van zonnepanelen. Van de energie die deze zonnedaken opwekken wordt gemiddeld 25% door de bedrijven zelf gebruikt, en circa 75% terug geleverd aan het net.

Je leest hier meer over de duurzaamheidsmaatregelen in Greenport Venlo https://www.greenportvenlo.nl/ruimte-voor-duurzaamheid

Projecten & nieuws

Bekijk onze andere  projecten