Nu ook gesubsidieerd energieadvies voor mkb-ondernemers!

Nu ook gesubsidieerd energieadvies voor mkb-ondernemers! 

Wilt u als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? Sinds 1 oktober 2021 is er vanuit de overheid een nieuwe landelijke subsidie in het leven geroepen: de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). De subsidie maakt het voor u mogelijk om gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. De overheid wil mkb’ers met deze subsidie ondersteunen om te verduurzamen vanwege het Urgenda-vonnis en het Klimaatakkoord. Een voorwaarde is dat u niet informatieplichtig bent en dus tussen de 10.000 en 50.000 kWh elektra en/of minder dan 25.000 m3 gas op jaarbasis verbruikt.

De SVM vergoedt 80% van de gemaakte kosten die bij het opstellen van een energieadvies komen kijken. Ook geldt de subsidie voor de ondersteuning bij de uitvoering van het advies. Stichting Duurzame Bedrijventerreinen werkt in dit kader samen met het energieadviesbureau Klimaatroute. Klimaatroute zorgt ervoor dat ondernemers de overige 20% zelfs ook niet hoeven te betalen, waardoor het energieadvies kosteloos wordt! Ook vragen zij de subsidie voor u aan.

Interesse? Laat dit via een mail aan ons weten en Klimaatroute zal contact met u leggen. Vervolgens zal er een adviseur van Klimaatroute bij u langskomen voor de energiescan, waarna er een rapportage wordt opgesteld met de besparings-, financierings-, en subsidiemogelijkheden. Daarnaast zal de adviseur van de Klimaatroute u een jaar lang begeleiden bij al uw vraagstukken over het verduurzamen van uw onderneming. De subsidie geldt tot 30 september 2022. 

Lees hier meer over de SVM subsidie.

Projecten & nieuws

Bekijk onze andere  projecten