Netcongestie: Vijftig bedrijven melden zich aan voor een quickscan

Netcongestie: Vijftig bedrijven melden zich aan voor een quickscan

Extra informatiesessie gepland vanwege grote belangstelling

Quickscan

Naar aanleiding van onze oproep enige weken geleden hebben zich inmiddels zo’n 50 bedrijven gemeld die op de een of andere manier last ondervinden van netcongestie. Met het eerste collectief van 8 bedrijven zijn we inmiddels gestart met een quickscan. Daarmee kunnen we het gebruiks- en opwekprofiel per pand verkrijgen door middel van data uitvraag van historische meetgegevens van de afgelopen twee jaar. Door deze gegevens ‘over elkaar’ te leggen krijgen we een goed beeld van het energieverbruiken en de opwek van de deelnemende bedrijven binnen een bepaalde cluster. Er is een tweede consortium in de maak van eveneens 8 bedrijven die op korte termijn een quickscan zullen ondergaan. Er hebben zich inmiddels ook nog ongeveer 30 bedrijven aangemeld voor een informatiesessie over smart energy hubs.

Nieuwe oproep

We weten dat er veel meer bedrijven tegen problemen aanlopen door het volle stroomnet

Heb jij uitbreidingsplannen voor je bedrijf maar loop je tegen de grenzen van het stroomnet aan? Is er volgens Enexis nu geen extra capaciteit beschikbaar in jouw regio? Dan ervaar je waarschijnlijk de volgende problemen.

  • Er kan op korte termijn geen aanvraag kan worden gehonoreerd voor uitbreiding op je bestaande of een nieuwe aansluiting (afname).
  • Er is geen teruglever-aansluiting (invoeding) mogelijk om zonne-energie op een (groot) dak of terrein te kunnen opwekken.
  • Je kunt geen aansluiting maken voor laadinfrastructuur of batterij-opslag.

Ben jij of ken jij een bedrijf voor wie dit geldt? Meld je dan nu aan voor een informatiesessie. Stuur ene email naar daniella@duurzamebedrijventerreinen.eu

Projecten & nieuws

Bekijk onze andere  projecten