83 energiescans uitgevoerd in Venlo

Op basis van gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de gemeente Venlo in 2021 een inventarisatie uitgevoerd waaruit gebleken is dat 408 bedrijven op 20 bedrijventerreinen nog niet aan hun meldingsplicht hadden voldaan. Die informatieplicht geldt als het bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit verbruikt en/of jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas verbruikt.

Na een intensieve mailcampagne zijn er 83 energiescans uitgevoerd. Op basis van de uitkomsten hebben bedrijven inmiddels 46% van de maatregelen uitgevoerd en dat staat gelijk aan een totale investering van €980k, vooral op het gebeid van ledverlichting, isolatie, verwarming en aanbrengen van zonnepanelen.

Als alle geïdentificeerde maatregelen worden uitgevoerd, zou dit leiden tot een jaarlijkse besparing van 21 ton CO2, ongeveer de helft van wat deze bedrijven tesamen nu uitstoten. Maar ook op het gebied van elektriciteit- en gasverbruik zou een besparing van 50% te realiseren zijn. Dankzij deze besparingen leveren bedrijven een grote bijdrage aan de realisering van de klimaatdoelen.

Projecten & nieuws

Bekijk onze andere  projecten